• 06-51563294

Passie voor pure & eerlijke voeding

Strijd aangaan tegen Smaakherrie

Een verandering in beweging brengen valt niet mee. Mensen houden over het algemeen niet van het vooruitzicht van verandering. Daarbij zijn veel van onze gewoontes en voorkeuren vastgelegd. Wat we wel of niet lekker vinden, is opgeslagen in onze hersenen en beïnvloed door onze opvoeding.

In de levensmiddelenindustrie zie ik vaak dat men wél wilt veranderen, maar niet goed weet hoe. Voordat we gaan nadenken over het oplossen van de ‘hoe’ in dit verhaal, moeten we vooral eerst kijken naar waar het om draait. Dat is de creatie van een goede smaak, niet zómaar een verandering.

Mijn ultieme doel is om de nieuwe generaties smaakontwikkelaars een andere manier van denken mee te geven. Eerst terugkeren naar de basis van voedselcreatie en ontdekken waarom een ingrediënt is toegevoegd. We zijn vet, olie en suiker gaan gebruiken om onze voeding rijker te maken. Voordat zomaar de suiker wordt weggenomen uit een product moet eerst bedacht worden hoe er op een andere wijze smaak toegevoegd kan worden.

Ga met mij in gesprek en ontdek de mogelijkheden om de innovatiekracht van jouw organisatie te vergroten en je product(en) te verheerlijken!

 
Puur Veltman

De tijdlijn van Marc

Wijko / Unifine

Account Manager

• Verantwoordelijke voor de verkoop aan horecabedrijven in district Gelderland.

• Het creëren van op maat gemaakte producten voor grotere klanten.

• Het trainen van nieuwe Account Managers.

Honig

Senior culinaire productontwikkelaar & NPD manager Foodservice

• Verantwoordelijke voor het productporfolio van FS (B/NL). 

• Projectleider van een multidiciplinair team en opleider van nieuwe culinaire ontwikkelaars.

• Het vertalen van consumentenbehoeften naar nieuwe smaakvolle producten.

Heinz

NPD Manager Meals

Portfolio merken: Honig, Heinz, John West, en HAK voor Westelijk Europa

• Het extern netwerk van leveranciers en opbouwen van een kenniscentrum / zoeken naar nieuwe technologieën.

• Het verbeteren van communicatie tussen verschillende landen en dienen als sparringspartner m.b.t. marketing.

• Verantwoordelijk voor het budget en korte- en langetermijn planningen.

Wessanen

Innovatie manager en aankoop manager a.i. Natudis

• Innovatieplanner op korte en lange termijn.

• Het bouwen van een onderzoek- en ontwikkelingafdeling in een bestaande organisatie.

• Ontwikkeling van organische voeding door middel van het gebruik van authentieke smaken, zoeken naar het juiste proces en de ingrediënten om de beste smaken van de natuur te behouden.

Arla Foods bv

Product developer a.i.

• Het ontwikkelen en innoveren van nieuwe en bestaande producten.

• Nieuwe producten op de markt brengen door het gebruik van organische ingrediënten.

 

Culinary Food Solutions

Eigenaar

Culinair Food Solutions is een creatief adviesbureau geweest, gespecialiseerd in het vertalen van culinaire consumenteninzichten om haalbare en echt smaakvolle foodconcepten te realiseren.

Wekgebieden:

• Zintuiglijke workshops.

• Product ontwikkeling & management.

• Productinnovatie (van strategie naar introductie).

Pure Food Engineering

Eigenaar

Pure Food Engineering is importeur van de meest verantwoordelijke oventechnologie. De LightFry oven is ontwikkeld in Zweden en maakt geen gebruik van frituurvet maar van stoom en hete lucht. Hiermee kan een vetreductie van tot wel 60% worden bereikt.

Het resultaat is het perfecte frituurproduct dat niet onderdoet voor de traditionele frituurgerechten.

PUUR Veltman B.V.

Smaakexpert, Fooddesigner en Innovatiemakelaar

Ik fungeer als bruggenbouwer tussen de werelden van productontwikkeling en marketing. Hierbij maak ik gebruik van mijn jaren lange ervaring in het bedrijfsleven en passie voor de puurheid van voeding. Ik denk met u mee vanaf het idee tot een industrieel maakbaar product.

Ik ben de laatste jaren meer en meer gespecialiseerd in het vervangen van additieven in voedingsmiddelen met behoud van de echte authentieke smaak, structuur, kleur en houdbaarheid.

 

Anderen over Puur Veltman

 • Dr. Oetker Belgium
  Dr. Oetker BelgiumGert-Jan, managing director

  ‘’Marc is een allround food professional. Hij weet bruggen te bouwen tussen de verschillende lagen en disciplines. Zijn creativiteit en enthousiasme zijn bijzonder aanstekelijk, hiermee creëert hij een innovatieve omgeving. Hij is een zeer communicatief en inspirerend gesprekspartner. Hij komt snel tot de kern en weet denkbeeldige barrières makkelijk te doorbreken. Hij zet echte resultaten neer!’’

 • Restaurant Belle Fleur
  Restaurant Belle FleurGerrit & Marita

  De producten van Puur Veltman zijn perfect. Onze koks gebruikten de producten vaak in onze traditionele Franse keuken! Wij raden iedereen de producten van Puur Veltman aan! 

 • Restaurant Bistro Novice
  Restaurant Bistro NoviceGerwin Kuiper & Jeanet van Rijssen

  De kruidenmixen van Veltman zijn mooie melanges die prima als ondersteuning bieden voor verschillende sauzen, champignons en kruidenboter. Wij gebruiken de Escarienne- en Bourguignonne mix al jaren naar volle tevredenheid!

 • Lunchroom Bij Saartje
  Lunchroom Bij SaartjeSimone Verburg

  Ik ken de Escarienne kruidenmix al mijn hele leven. Mijn vader Engel Verburg heeft ooit het koksvak geleerd van Nico Weijsenfeld, die later de firma Wijko is begonnen. Als klein kind at ik dus al vlees bereid met Escarienne.  Mijn broer René Verburg (van Jachtlust Steenbergen in Drenthe) maakte me er attent op dat Puur Veltman de melange verkoopt. De eerste hap was “thuiskomen”!

 • De Weerd Asperges
  De Weerd AspergesHenk & Florentina de Weerd

  Wij verwerken de melanges in onze panklare asperge-roerbak pakketten tijdens het aspergeseizoen, die we onze klanten aanbieden. Zij zijn erg enthousiast over deze kruidenmix en het maakt een asperge roerbak maaltijd erg smakelijk!

  'Gewone' consumentJos van den Born

  De melanges van Puur Veltman zijn super! Ze zijn in vele gerechten te gebruiken, geven altijd een bijzondere smaak en maken het net even anders.

   

   

Marc Veltman hoort graag van je

Contact opnemen

Zoek je iemand om met je mee te denken in de productie van smaakvol voedsel of ben je juist geïnteresseerd in onze kruidenmixen? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met me op!