• 06-51563294
 
Marc Veltman

Innovatiemakelaar

Innoveren

‘’If you always do what you always did, you’re always going to get what you’ve always had.’’ - Albert Einstein

Bij innovatie wordt nagedacht over:

 • De behoeftes van je doelgroep
 • De behoeftes van je organisatie
 • De toekomst van je organisatie
 

Voedsel Innoveren

Innovatie of vernieuwing staat voor het invoeren en functioneel maken van nieuwe ideeën, goederen, diensten en processen. Het proces van innovatie dient tevens om bestaande producten op een betere, meer verantwoorde en gezondere manier vorm te geven. Dit zonder de authenticiteit van het originele product te beschadigen.

"There are no problems, only solutions." - John Lennon

Alles over

Food Innovatie

"kan niet" bestaat niet, bij Puurveltman

Innovatie houdt in de volledige vervanging van een bestaand product, of een nieuwe combinatie van bestaande producten, processen en diensten. Innovatie wordt gekenmerkt door een succesvolle adoptie: een nieuw/ verbeterd product is pas geïnnoveerd te noemen op het moment dat het toegevoegde waarde oplevert voor de consument.

Bij het innovatieproces is het uitgangspunt daarom de beleving van de doelgroep met betrekking tot de interactie met je product. Het doel is natuurlijk dat de doelgroep enthousiaster wordt over het product. Vertalen van consumenten behoeften naar industieel maken van een product.

 

WAT DOE IK ALS INNOVATIEMAKELAAR?

Als innovatiemakelaar heb ik ervaring in het werk met multidisciplinaire teams om zo te komen tot het best uitgedachte, meest realiseerbare idee. Door betrokken samenwerking krijg je alle neuzen dezelfde kant op en doet elke discipline waar hij of zij het best in is. Zo kom je tot het beste resultaat.

Tevens koppelt ik als innovatiemakelaar de juiste mensen en/of bedrijven aan elkaar. Met een zo breed mogelijk netwerk blijven er maar weinig vragen onbeantwoord. Oftewel: ‘’Het kan niet’’, bestaat niet.

 

Hoe kan ik je van dienst zijn?

Ik bied interim en consultancy diensten aan op maat voor iedereen die zich bezighoudt met ondernemen of het bevorderen van de verkoop van producten en of diensten.

Daarbij kan ik veel meerwaarde bieden op het gebied van innovatiemanagement. Ik ben goed bekend met het initiëren, ontwikkelen en implementeren van nieuwe producten, diensten of processen. Hierbij kan ik het gehele traject (of delen hiervan) opzetten en begeleiden.

Ook het screenen en verbeteren van huidige trajecten behoort tot de mogelijkheden, alsmede het coachen van een projectteam. Ik weet wat er technisch mogelijk is en daardoor fungeer ik bijna dagelijks als sparringpartner. Ik maak kennis en kunde toepasbaar op productieniveau.

Tevens zijn het tijdelijk overnemen van een leidinggevende R&D positie en het coachen van een R&D team elementen waar ik vanuit brede ervaring en affiniteit met mensen toegevoegde waarde kan bieden.

 

PRAKTIJKVOORBEELDEN

Over de jaren heb ik veel innovatiewerk mogen uitvoeren bij bedrijven. Ik licht hieronder graag 2 grote innovatieve projecten uit mijn portfolio toe.

Voor een (grotere) retailere heb ik een volledige range vegetarische vleeswaren ontwikkeld. Dit is zo'n succes geweest dat dit de gehele categorie heeft doen groeien! Daarnaast heb ik, voor een andere opdrachtgever, een innovatieve lijn aan vegan snacks ontworpen. Hiervan zeggen consumenten dat deze niet te onderscheiden waren van de bijpassende vleesvarianten op het gebied van smaak, bite, geur en rijkheid.

Vragen? Bel gerust vrijblijvend. Ik neem graag de tijd om je vragen te beantwoorden.

 

Anderen over Puur Veltman

 • Dr. Oetker Belgium
  Dr. Oetker BelgiumGert-Jan, managing director

  ‘’Marc is een allround food professional. Hij weet bruggen te bouwen tussen de verschillende lagen en disciplines. Zijn creativiteit en enthousiasme zijn bijzonder aanstekelijk, hiermee creëert hij een innovatieve omgeving. Hij is een zeer communicatief en inspirerend gesprekspartner. Hij komt snel tot de kern en weet denkbeeldige barrières makkelijk te doorbreken. Hij zet echte resultaten neer!’’

 • Restaurant Belle Fleur
  Restaurant Belle FleurGerrit & Marita

  De producten van Puur Veltman zijn perfect. Onze koks gebruikten de producten vaak in onze traditionele Franse keuken! Wij raden iedereen de producten van Puur Veltman aan! 

 • Restaurant Bistro Novice
  Restaurant Bistro NoviceGerwin Kuiper & Jeanet van Rijssen

  De kruidenmixen van Veltman zijn mooie melanges die prima als ondersteuning bieden voor verschillende sauzen, champignons en kruidenboter. Wij gebruiken de Escarienne- en Bourguignonne mix al jaren naar volle tevredenheid!

 • Lunchroom Bij Saartje
  Lunchroom Bij SaartjeSimone Verburg

  Ik ken de Escarienne kruidenmix al mijn hele leven. Mijn vader Engel Verburg heeft ooit het koksvak geleerd van Nico Weijsenfeld, die later de firma Wijko is begonnen. Als klein kind at ik dus al vlees bereid met Escarienne.  Mijn broer René Verburg (van Jachtlust Steenbergen in Drenthe) maakte me er attent op dat Puur Veltman de melange verkoopt. De eerste hap was “thuiskomen”!

 • De Weerd Asperges
  De Weerd AspergesHenk & Florentina de Weerd

  Wij verwerken de melanges in onze panklare asperge-roerbak pakketten tijdens het aspergeseizoen, die we onze klanten aanbieden. Zij zijn erg enthousiast over deze kruidenmix en het maakt een asperge roerbak maaltijd erg smakelijk!

  'Gewone' consumentJos van den Born

  De melanges van Puur Veltman zijn super! Ze zijn in vele gerechten te gebruiken, geven altijd een bijzondere smaak en maken het net even anders.

   

   

Marc Veltman hoort graag van je

Contact opnemen

Zoek je iemand om met je mee te denken in de productie van smaakvol voedsel of ben je juist geïnteresseerd in onze kruidenmixen? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met me op!