• 06-51563294
Over

Passie voor eerlijke en pure voeding

Dit is Puur Veltman

Puurveltman is opgericht in 2008 en heeft de afgelopen jaren heel wat producten voor derde op de markt gezet. Van totaal nieuwe concepten tot het opschonen van voeding; ofwel het wegnemen van smaakherrie (minder zout, suiker, E-nummers en allergenen).
Iedereen heeft recht op eerlijke en echte voeding. Voeding die ons voedt en de juiste bouwstenen voor ons lichaam nog in zich heeft. Voeding die zo min mogelijk geprocessed is, wij werken graag met de kracht van de natuur.

Het bedrijf fungeert als bruggenbouwer tussen de werelden van marketing en product-ontwikkeling. Van idee tot een industrieel maakbaar product. Hierbij maakt Puur Veltman gebruik van zijn jaren lange ervaring in het bedrijfsleven en passie voor de puurheid van voeding.

Marc is de laatste jaren meer en meer gespecialiseerd in het vervangen van additieven in voedingsmiddel met behoud van de echte ambachtelijke smaak, structuur, kleur en houdbaarheid.
Dit kan 9 van de 10 keer kostenneutraal.
Hierin neemt hij ook het stapelen van smaak (smaakherrie) weg. Om zo te komen tot een minder complex geheel, zowel voor de consument als voor de producent.
Als smaak-expert weet hij als geen ander wat de ambachtelijke smaak hoort te zijn.
Deze kennis en kunde heeft hij in de laatste jaren met succes toegepast met als resultaat een beter product, hogere omzet en tevreden klanten.

 

Strijd aangaan tegen smaakherrie

“Een verandering in beweging brengen valt niet mee. Mensen houden eigenlijk niet van verandering. We zijn gewoontedieren. Daarbij zijn veel gewoontes en voorkeuren vastgelegd op je oerplaat. Wat je wel of niet lekker vindt, is opgeslagen in je hersenen – vaak beïnvloed door de smaak van je opvoeders. Ook in de levensmiddelenindustrie zie ik dit proces: men wíl wel veranderen, maar weet niet goed hoe. Ik vind dat we bovenal naar smaak moeten kijken.”

“Mijn ultieme doel is om de nieuwe generatie ontwikkelaars een andere kijk op smaak meegeven. Terugkeren naar de basis en eerst ontdekken waarom iets er eigenlijk in zit. We zijn vet, olie en suiker gaan gebruiken om onze voeding minder schraal te maken. Dan moet je niet zomaar de suiker gaan vervangen, maar eerst bekijken of je het gerecht op een andere manier meer smaak kunt geven.”

- Marc Veltman

 
Puur Veltman

De tijdlijn van Marc

Wijko / Unifine

Account Manager

• Verantwoordelijk voor district gelderland verkoop aan horecabedrijven.
• Op maat gemaakte producten maken voor grotere consumers
• Het trainen van van nieuwe Account Managers

Honig

Senior culinaire productontwikkelaar en NPD manager Foodservice

• Verantwoordelijk voor de product porfolio van FS (B/NL). Projectleider van een multidiciplinaire team en het trainen van nieuwe culinaire ontwikkelaars.
• Het vertalen van consumenten benodigdheden naar nieuwe smaakvolle producten.
• Niewe producten/smaken op de markt brengen met nieuwe kook technologie.

Heinz

NPD Manager Meals

Portfolio merken: Honig, Heinz, John West, en HAK voor Westerlijke Europa

Extern netwerk van leveranciers en het opbouwen van een kenniscentrum / zoeken naar nieuwe technologieën.
Daarnaast het verbeteren van communicatie tussen verschillende landen en sparringspartner voor marketing.
Verantwoordelijk voor budget en korte en plange termijn planningen.

Wessanen

Innovatie manager en aankoop manager a.i. Natudis

• Door middel van authentieke smaken gebruiken, organische voeding maken en zoeken naar de beste ingrediënten en proces om de beste smaken te van de natuur te behouden.
• Het bouwen van een onderzoek en ontwikkeling afdeling in een bestaand organisatie.
• Korte en lange termijn innovatie planner

Arla Foods bv

Product developer a.i.

Het ontwikkelen en innoveren van nieuwe en bestaande producten. Daarnaast nieuwe producten op de markt brengen door het gebruik van organische producten.

 

Culinary Food Solutions

Eigenaar

Culinair Food Solutions is een creatieve adviesbureau, gespecialiseerd in het vertalen van culinaire consumenteninzichten om haalbare en echt smaakvolle foodconcepten te realiseren

Wekgebieden: • Zintuiglijke workshops • product ontwikkeling • Productinnovatie (van strategie naar introductie) • Project management.

Purefoodengineer

Eigenaar

Pure Food Engineering introduceert de nieuwste oventechnologiën frituren zonder vet 2.0. De nieuwe oven is ontwikkeld in Zweden en maakt gebruik van stoom en hete lucht. Er komt geen druppel frituurvet aan te pas. Het resultaat is een perfect snackproduct wat niet onder doet voor de traditionele frituurgerechten en waarmee een vetreductie van soms wel 60 % wordt gerealiseerd.
 

PUUR Veltman B.V.

Smaakexpert, Fooddesigner en Innovatiemakelaar

Puur Veltman fungeert als bruggenbouwer tussen de werelden van marketing en product-ontwikkeling. Van idee tot een industrieel maakbaar product. Hierbij maakt Puur Veltman gebruik van zijn jaren lange ervaring in het bedrijfsleven en passie voor de puurheid van voeding.

Marc is de laatste jaren meer en meer gespecialiseerd in het vervangen van additieven in voedingsmiddel met behoud van de echte ambachtelijke smaak, structuur, kleur en houdbaarheid.

Marc Veltman hoort graag van je

Contact opnemen

Zoek je iemand om met je mee te denken in de productie van (smaakvol) voedsel of ben je juist geïnteresseerd in onze mélanges? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met me op!