• 06-51563294
Over

Passie voor eerlijke en pure voeding

Dit is Puur Veltman

Puurveltman is opgericht in 2008 en heeft de afgelopen jaren heel wat producten voor derde op de markt gezet. Van totaal nieuwe concepten tot het opschonen van voeding; ofwel het wegnemen van smaakherrie (minder zout, suiker, E-nummers en allergenen). Iedereen heeft recht op eerlijke en echte voeding. Voeding die ons voedt en de juiste bouwstenen voor ons lichaam nog in zich heeft. Voeding die zo min mogelijk geprocessed is, wij werken graag met de kracht van de natuur.

Het bedrijf fungeert als bruggenbouwer tussen de werelden van marketing en product-ontwikkeling. Van idee tot een industrieel maakbaar product. Hierbij maakt Puur Veltman gebruik van zijn jaren lange ervaring in het bedrijfsleven en passie voor de puurheid van voeding.

 

Strijd aangaan tegen smaakherrie

“Een verandering in beweging brengen valt niet mee. Mensen houden eigenlijk niet van verandering. We zijn gewoontedieren. Daarbij zijn veel gewoontes en voorkeuren vastgelegd op je oerplaat. Wat je wel of niet lekker vindt, is opgeslagen in je hersenen – vaak beïnvloed door de smaak van je opvoeders. Ook in de levensmiddelenindustrie zie ik dit proces: men wíl wel veranderen, maar weet niet goed hoe. Ik vind dat we bovenal naar smaak moeten kijken.”

“Mijn ultieme doel is om de nieuwe generatie ontwikkelaars een andere kijk op smaak meegeven. Terugkeren naar de basis en eerst ontdekken waarom iets er eigenlijk in zit. We zijn vet, olie en suiker gaan gebruiken om onze voeding minder schraal te maken. Dan moet je niet zomaar de suiker gaan vervangen, maar eerst bekijken of je het gerecht op een andere manier meer smaak kunt geven.”

- Marc Veltman

 
Puur Veltman

De tijdlijn van Marc

Wijko / Unifine

Account Manager

• Verantwoordelijk voor district gelderland verkoop aan horecabedrijven.
• Op maat gemaakte producten maken voor grotere consumers
• Het trainen van van nieuwe Account Managers

Honig

Senior culinaire productontwikkelaar en NPD manager Foodservice

• Verantwoordelijk voor de product porfolio van FS (B/NL). Projectleider van een multidiciplinaire team en het trainen van nieuwe culinaire ontwikkelaars.
• Het vertalen van consumenten benodigdheden naar nieuwe smaakvolle producten.

Heinz

NPD Manager Meals

Portfolio merken: Honig, Heinz, John West, en HAK voor Westerlijke Europa

Extern netwerk van leveranciers en het opbouwen van een kenniscentrum / zoeken naar nieuwe technologieën.
Daarnaast het verbeteren van communicatie tussen verschillende landen en sparringspartner voor marketing.
Verantwoordelijk voor budget en korte en plange termijn planningen.

Wessanen

Innovatie manager en aankoop manager a.i. Natudis

• Door middel van authentieke smaken gebruiken, organische voeding maken en zoeken naar de beste ingrediënten en proces om de beste smaken te van de natuur te behouden.
• Het bouwen van een onderzoek en ontwikkeling afdeling in een bestaand organisatie.
• Korte en lange termijn innovatie planner

Arla Foods bv

Product developer a.i.

Het ontwikkelen en innoveren van nieuwe en bestaande producten. Daarnaast nieuwe producten op de markt brengen door het gebruik van organische producten.

 

Culinary Food Solutions

Eigenaar

Culinair Food Solutions is een creatieve adviesbureau, gespecialiseerd in het vertalen van culinaire consumenteninzichten om haalbare en echt smaakvolle foodconcepten te realiseren

Wekgebieden: • Zintuiglijke workshops • product ontwikkeling • Productinnovatie (van strategie naar introductie) • Project management.

Purefoodengineer

Eigenaar

Pure Food Engineering introduceert de nieuwste oventechnologiën frituren zonder vet 2.0. De nieuwe oven is ontwikkeld in Zweden en maakt gebruik van stoom en hete lucht. Er komt geen druppel frituurvet aan te pas. Het resultaat is een perfect snackproduct wat niet onder doet voor de traditionele frituurgerechten en waarmee een vetreductie van soms wel 60 % wordt gerealiseerd.
 

PUUR Veltman B.V.

Smaakexpert, Fooddesigner en Innovatiemakelaar

Puur Veltman fungeert als bruggenbouwer tussen de werelden van marketing en product-ontwikkeling. Van idee tot een industrieel maakbaar product. Hierbij maakt Puur Veltman gebruik van zijn jaren lange ervaring in het bedrijfsleven en passie voor de puurheid van voeding.

Marc is de laatste jaren meer en meer gespecialiseerd in het vervangen van additieven in voedingsmiddel met behoud van de echte ambachtelijke smaak, structuur, kleur en houdbaarheid.

 

Anderen over Puur Veltman

 • Restaurant Belle Fleur
  Restaurant Belle FleurGerrit & Marita

  De producten van Puur Veltman zijn perfect. Onze koks gebruikten de producten vaak in onze traditionele Franse keuken! Wij raden iedereen de producten van Puur Veltman aan! 

 • Restaurant Bistro Novice
  Restaurant Bistro NoviceGerwin Kuiper & Jeanet van Rijssen

  De Melanges van Veltman zijn mooie Melanges die prima als ondersteuning bieden voor verschillende sauzen, champignons en kruidenboter. Wij gebruiken de Escarienne mix en Melange Bourguignonne al jaren naar volle tevredenheid!

 • Lunchroom Bij Saartje
  Lunchroom Bij SaartjeSimone Verburg

  Ik ken de Escarienne kruidenmelange al mijn hele leven. Mijn vader Engel Verburg heeft ooit het koksvak geleerd van Nico Weijsenfeld, die later de firma Wijko is begonnen. Als klein kind at ik dus al vlees bereid met Escarienne.  Mijn broer René Verburg (van Jachtlust Steenbergen in Drenthe) maakte me er attent op dat Puur Veltman de melange verkoopt. De eerste hap was “thuiskomen”!

 • De Weerd Asperges
  De Weerd AspergesHenk & Florentina de Weerd

  Wij verwerken de Melanges in onze panklare asperge-roerbak pakketten tijdens het aspergeseizoen, die we onze klanten aanbieden. Zij zijn erg enthousiast over deze kruiden en het maakt een asperge roerbak maaltijd erg smakelijk!

  Jos van den Born

  De melanges van Puur Veltman zijn super! Ze zijn in vele gerechten te gebruiken, geven altijd een bijzondere smaak en maken het net even anders.

   

   

Marc Veltman hoort graag van je

Contact opnemen

Zoek je iemand om met je mee te denken in de productie van (smaakvol) voedsel of ben je juist geïnteresseerd in onze mélanges? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met me op!