• 06-51563294
 
Recepten

Lekkere recepten & voor iedere wat wils!

Op zoek naar inspiratie voor een smakelijk recept met de Culitel, Bourguignonne of Escarienne kruidenmix van Puur Veltman? Hier vindt je een breed scala aan gerechten om de keuken mee in te duiken.

Neem snel een kijkje in mijn zelfgemaakte verzameling van recepten. Er staan heerlijke recepten tussen voor elk van de Puur Veltman melanges!

  • Kruidenboter
    Kruidenboter

    Dit recept is heerlijk voor tijdens een borrelplan met stokbrood of als toevoeging bij een maaltijd! 

    • Snel te maken
    • Culitel
  • Boerenomelet
    Boerenomelet

    Dit recept is heerlijk voor tijdens de lunch of als ontbijt!

    • Snel te maken
    • Culitel
  • Franse uiensoep
    Franse uiensoep

    Heerlijke en erg makkelijk te maken uiensoep!

    • Culitel kruidenmix
    • Bourguignonne kruidenmix
    • Bevat gluten & lactose
    • Franse keuken
  • Aardappelburgers
    Aardappelburgers

    Aaardappelburgers, simpel en gezond!

  • Garnalenkroketten
    Garnalenkroketten

    Een voorgerecht waar iedereen van kan genieten!

  • Rosbief met foie gras
    Rosbief met foie gras

    Een snel, maar luxe recept: Rosbief met foie gras! 

  • Gevulde Champignons
    Gevulde Champignons

    Een super lekker maar ook heel simpel te bereiden gerecht!

  • Champignon Crèmesoep
    Champignon Crèmesoep

    Dit recept is heerlijk voor elk moment van de dag!

  • Yoghurt crème brûlée met granola
    Yoghurt crème brûlée met granola

    Lekker voor tijdens de zondagsbrunch of als dessert!

  • Foie gras met Pettrosian kaviaar

    Persoonlijk vind ik het lekker om ganzenlever eerst lichtjes met een beetje bakboter en een snufje van mijn Bourguignonne kruidenmix te bakken. Als ze eenmaal gebakken zijn, laat ik ze even op een doekje rusten. Daarna leg ik het op een rond bord met gekarameliseerde appels en verse frambozen ernaast. Als laatst top ik het af met een beetje honing op het bord en een lepeltje kaviaar op de ganzenlever voor die extra kick.

     
  • Boeren omelet

    Deze boerenomelet is zo goed gevuld dat je het gerust zonder brood kunt eten. Dus vul je omelet vooral op met lekkere groente. Persoonlijk bewaar ik zelf de restjes van de groenten die ik over heb van wat ik de avond ervoor heb gekookt. Die gaan vervolgens allemaal met een paar eitjes, Bourguignonne kruidenmix en champignons in de pan.

    Een boerenomelet is ook uitermate geschikt voor mensen die een Low Carb dieet volgen. Het bevat namelijk geen hoge gehaltes aan koolhydraten maar wel veel gezonde eiwitten. Ter variatie, kun je het recept ook vegetarisch maken door de spekblokjes en ham te vervangen door nog een halve paprika of champignons mee te bakken. Of probeer het eens met blokjes avocado voor een echte twist!

     
  • Kruidenboter

    Er zijn van die dingen die eigenlijk altijd alleen maar kant en klaar worden gekocht. Dit terwijl het soms zo ontzettend simpel is om zelf te maken. En veel smakelijker ook: kruidenboter met mijn Culitel kruidenmix is zóveel lekkerder dan de bakjes uit de supermarkt. Met jouw eigengemaakte kruidenboter worden je gerechten nóg lekkerder en authentieker.

    Maak het voor de verandering dus gewoon eens thuis. Het is heerlijk bij allerlei gerechten, van bij uw mosselen tot een ossenhaas biefstuk. Het is zo verruk- kelijk dat je maar beter in één keer wat meer maakt.

    Kruidenboter is prima te bewaren in de vriezer tot een volgende gelegenheid. Je kunt ook van een deel van de kruidenboter feestelijke toefjes maken. Zo kun je steeds een kleine portie erbij pakken om te gebruiken. En hoe leuk is het bijvoorbeeld om een toefje zelf- gemaakte kruidenboter bij het brood te serveren of mee te nemen voor op bezoek bij je schoonouders?

     
  • Champignonsoep

    Persoonlijk vind ik een soepje heerlijk als voorgerecht, zoals deze champignonsoep met Escarienne mix.

    Het liefst maak ik het in een hele grote pan zodat ik er een paar porties van kan invriezen. Geweldig voor wanneer je een avond weinig tijd of zin hebt om te koken. Doe er een stokbroodje bij, eventueel een frisse salade en klaar is het avondeten! Hoe lekker en simpel kan het zijn?

     
  • (Franse) Uiensoep

    Wanneer je bezig bent met het maken van deze  uiensoep, ruiken uw gasten het aroma al voordat ze binnen zijn. Niemand kan nog wachten tot de smaakvolle, geurige uiensoep op tafel staat.

    Gelukkig zal dit niet lang duren, want een verrukke- lijke uiensoep is erg snel en gemakkelijk te maken.  Met een aantal lekkere uien, specerijen, wijn en de Culitel & Bourguignonne kruidenmix zet u al een heerlijke uiensoep op tafel. Ontdek hoe u zelf deze Franse uiensoep bereidt en laat u inspireren door allerlei variaties!

     

Anderen over Puur Veltman

  • Dr. Oetker Belgium
    Dr. Oetker BelgiumGert-Jan, managing director

    ‘’Marc is een allround food professional. Hij weet bruggen te bouwen tussen de verschillende lagen en disciplines. Zijn creativiteit en enthousiasme zijn bijzonder aanstekelijk, hiermee creëert hij een innovatieve omgeving. Hij is een zeer communicatief en inspirerend gesprekspartner. Hij komt snel tot de kern en weet denkbeeldige barrières makkelijk te doorbreken. Hij zet echte resultaten neer!’’

  • Restaurant Belle Fleur
    Restaurant Belle FleurGerrit & Marita

    De producten van Puur Veltman zijn perfect. Onze koks gebruikten de producten vaak in onze traditionele Franse keuken! Wij raden iedereen de producten van Puur Veltman aan! 

  • Restaurant Bistro Novice
    Restaurant Bistro NoviceGerwin Kuiper & Jeanet van Rijssen

    De kruidenmixen van Veltman zijn mooie melanges die prima als ondersteuning bieden voor verschillende sauzen, champignons en kruidenboter. Wij gebruiken de Escarienne- en Bourguignonne mix al jaren naar volle tevredenheid!

  • Lunchroom Bij Saartje
    Lunchroom Bij SaartjeSimone Verburg

    Ik ken de Escarienne kruidenmix al mijn hele leven. Mijn vader Engel Verburg heeft ooit het koksvak geleerd van Nico Weijsenfeld, die later de firma Wijko is begonnen. Als klein kind at ik dus al vlees bereid met Escarienne.  Mijn broer René Verburg (van Jachtlust Steenbergen in Drenthe) maakte me er attent op dat Puur Veltman de melange verkoopt. De eerste hap was “thuiskomen”!

  • De Weerd Asperges
    De Weerd AspergesHenk & Florentina de Weerd

    Wij verwerken de melanges in onze panklare asperge-roerbak pakketten tijdens het aspergeseizoen, die we onze klanten aanbieden. Zij zijn erg enthousiast over deze kruidenmix en het maakt een asperge roerbak maaltijd erg smakelijk!

    'Gewone' consumentJos van den Born

    De melanges van Puur Veltman zijn super! Ze zijn in vele gerechten te gebruiken, geven altijd een bijzondere smaak en maken het net even anders.

     

     

Marc Veltman hoort graag van je

Contact opnemen

Zoek je iemand om met je mee te denken in de productie van smaakvol voedsel of ben je juist geïnteresseerd in onze kruidenmixen? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met me op!