• 06-51563294
 
Recepten

Lekkere recepten en voor iedere wat wils!

Op zoek naar inspiratie naar een smakelijk recept met onze mélanges? Op deze pagina vindt u genoeg gerechten om mee in de keuken te duiken.
Neem snel een kijkje in de zelfgemaakte verzameling van recepten. Er staat voor elk product een lekkere recept tussen!

  • Yoghurt crème brûlée met granola
    Yoghurt crème brûlée met granola

    Lekker voor tijdens de zondagsbrunch of als dessert!

    • Snel te maken
    • Dessert
  • Rosbief met foie gras
    Rosbief met foie gras

    Een snelle maar luxe recept. Hemels lekker!

    • Escarienne mix
    • Culitel
    • Italiaans/Franse keuken
  • Aardappelburgers
    Aardappelburgers

    Aaardappelburges, simpel en gezond!

    • Culitel
    • Bevat gluten
    • Bevat lactose
    • Nederlandse keuken
  • Uiensoep
    Uiensoep

    Heerlijke uiensoep en erg makkelijk te maken!

  • Gevulde Champignons
    Gevulde Champignons

    Een super lekker maar ook heel simpel te bereiden gerecht!

  • Garnalencroquetten
    Garnalencroquetten

    Een voorgerecht waar iedereen van kan genieten!

  • Foie gras met Pettrosian kaviaar

    Persoonlijk vind ik het lekker om ganzenlever eerst lichtjes met een beetje bak boter en een snufje Melange Bourguignonne te bakken. Als ze eenmaal gebakken zijn, laat ik ze even op een doekje rusten. Daarna leg ik het op een ronde bord met gecarameliseerde appels en verse frambozen ernaast. Als laatst top ik het af met een beetje honing op de bord en een lepeltje kaviaar op de ganzenlever voor een extra kick.

     
  • Boeren omelet

    Doordat deze boerenomelet zo goed gevuld is, kunt u het gerust zonder brood eten. Dus vul uw omelet vooral vol met lekkere groente. Persoonlijk bewaar ik zelfs de restjes van de groenten die ik over heb gehouden van het koken van de avond ervoor. En die gaan vervolgens allemaal met een paar eitjes, Melange Bourguignonne en champignons in de pan.

    Een boerenomelet is ook uitermate geschikt voor mensen die een Low Carb dieet volgen. Het bevat namelijk geen hoge gehaltes aan koolhydraten maar wel veel eiwitten. Ter variatie, kun je de spekblokjes ook nog vervangen door nog een halve paprika of champignons  mee te bakken. Of probeer het eens met blokjes avocado en voor een echte twist!

     

     
  • Kruidenboter

    Je hebt van die dingen die je eigenlijk altijd kant en klaar koopt terwijl het zo ontzettend simpel is om zelf te maken. En lekkerder ook, zelfgemaakte kruidenboter met onze Culitel is zoveel lekkerder dan de bakjes uit de supermarkt. Ik en mijn vriendin gingen eens voor de verandering samen de keuken in om kruidenboter te maken voor de avondeten. Een groot deel daarvan gebruikte ik bij de mosselpan, de rest ligt in de vriezer te wachten tot een volgende gelegenheid of wanneer ik bijvoorbeeld weer een ossenhaas biefstuk ga bakken. Van een deel van de kruidenboter heb ik kleine toefjes van gemaakt. Dat staat niet alleen heel feestelijk, je kunt zo ook eenvoudig steeds een kleine portie uit de vriezer halen. Hoe leuk is het bijvoorbeeld om een toefje kruidenboter mee te nemen als je bij je schoonouders gaat eten of bij de brood kan serveren?

     
  • Champignonsoep

    Persoonlijk vind ik een soepje heerlijk om als voorgerecht te hebben, zoals deze champignonsoep. Het liefst maak ik het in grote porties met Escarienne mix zodat ik een paar porties kunt invriezen voor een avond dat je weinig tijd of zin hebt om te koken. Stokbroodje erbij, eventueel een salade en klaar is je eten! Hoe simpel is dat?

     
  • Uiensoep

    Wanneer je thuis komt en gaat beginnen met het maken van een uiensoep, ruiken je gasten de geur al voordat ze binnen zijn. Niemand kan wachten tot de smaakvolle uiensoep op tafel staat. En dat zal niet lang duren, want een smullende uiensoep is erg gemakkelijk om te maken: je hebt er weinig ingrediënten voor nodig. Met een aantal lekkere uien, wijn, Culitel of Melange Bourguignonne en specerijen zet jij al een heerlijke uiensoep op tafel die de uien op je tong doen smelten. Ontdek hoe je een uiensoep maakt, en laat je inspireren door allerlei variaties!

     
Marc Veltman hoort graag van je

Contact opnemen

Zoek je iemand om met je mee te denken in de productie van (smaakvol) voedsel of ben je juist geïnteresseerd in onze mélanges? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met me op!