Recepten
Lekkere recepten en voor iedere wat wils!
Op zoek naar inspiratie voor een smakelijk recept met onze melanges? Op deze pagina vindt u genoeg gerechten om mee de keuken in te duiken.
Neem snel een kijkje in de zelfgemaakte verzameling van recepten. Er staat voor elk product een lekkere recept tussen!
-
Champignon Crèmesoep
Dit recept is heerlijk voor elk moment van de dag!
- Snel te maken
- Smeuïg
-
Boerenomelet
Dit recept is heerlijk voor tijdens de lunch of als ontbijt!
- Snel te maken
- Culitel
-
Kruidenboter
Dit recept is heerlijk voor tijdens een borrelplan met stokbrood of als toevoeging bij een maaltijd!
- Snel te maken
- Culitel
-
Yoghurt crème brûlée met granola
Lekker voor tijdens de zondagsbrunch of als dessert!
-
Rosbief met foie gras
Een snel, maar luxe recept: Rosbief met foie gras!
-
Aardappelburgers
Aaardappelburges, simpel en gezond!
-
Uiensoep
Heerlijke uiensoep en erg makkelijk te maken!
-
Gevulde Champignons
Een super lekker maar ook heel simpel te bereiden gerecht!
-
Garnalenkroketten
Een voorgerecht waar iedereen van kan genieten!
-
Foie gras met Pettrosian kaviaar
Persoonlijk vind ik het lekker om ganzenlever eerst lichtjes met een beetje bak boter en een snufje Melange Bourguignonne te bakken. Als ze eenmaal gebakken zijn, laat ik ze even op een doekje rusten. Daarna leg ik het op een ronde bord met gecarameliseerde appels en verse frambozen ernaast. Als laatst top ik het af met een beetje honing op de bord en een lepeltje kaviaar op de ganzenlever voor een extra kick.
-
Boeren omelet
Doordat deze boerenomelet zo goed gevuld is, kunt u het gerust zonder brood eten. Dus vul uw omelet vooral vol met lekkere groente. Persoonlijk bewaar ik zelfs de restjes van de groenten die ik over heb gehouden van het koken van de avond ervoor. En die gaan vervolgens allemaal met een paar eitjes, Melange Bourguignonne en champignons in de pan.
Een boerenomelet is ook uitermate geschikt voor mensen die een Low Carb dieet volgen. Het bevat namelijk geen hoge gehaltes aan koolhydraten maar wel veel eiwitten. Ter variatie, kun je de spekblokjes ook nog vervangen door nog een halve paprika of champignons mee te bakken. Of probeer het eens met blokjes avocado en voor een echte twist!
-
Kruidenboter
Je hebt van die dingen die je eigenlijk altijd kant en klaar koopt terwijl het zo ontzettend simpel is om zelf te maken. En lekkerder ook, zelfgemaakte kruidenboter met onze Culitel is zoveel lekkerder dan de bakjes uit de supermarkt. Ik en mijn vriendin gingen eens voor de verandering samen de keuken in om kruidenboter te maken voor de avondeten. Een groot deel daarvan gebruikte ik bij de mosselpan, de rest ligt in de vriezer te wachten tot een volgende gelegenheid of wanneer ik bijvoorbeeld weer een ossenhaas biefstuk ga bakken. Van een deel van de kruidenboter heb ik kleine toefjes van gemaakt. Dat staat niet alleen heel feestelijk, je kunt zo ook eenvoudig steeds een kleine portie uit de vriezer halen. Hoe leuk is het bijvoorbeeld om een toefje kruidenboter mee te nemen als je bij je schoonouders gaat eten of bij de brood kan serveren?
-
Champignonsoep
Persoonlijk vind ik een soepje heerlijk om als voorgerecht te hebben, zoals deze champignonsoep. Het liefst maak ik het in grote porties met Escarienne mix zodat ik een paar porties kunt invriezen voor een avond dat je weinig tijd of zin hebt om te koken. Stokbroodje erbij, eventueel een salade en klaar is je eten! Hoe simpel is dat?
-
Uiensoep
Wanneer je thuis komt en gaat beginnen met het maken van een uiensoep, ruiken je gasten de geur al voordat ze binnen zijn. Niemand kan wachten tot de smaakvolle uiensoep op tafel staat. En dat zal niet lang duren, want een smullende uiensoep is erg gemakkelijk om te maken: je hebt er weinig ingrediënten voor nodig. Met een aantal lekkere uien, wijn, Culitel of Melange Bourguignonne en specerijen zet jij al een heerlijke uiensoep op tafel die de uien op je tong doen smelten. Ontdek hoe je een uiensoep maakt, en laat je inspireren door allerlei variaties!
Anderen over Puur Veltman
- Restaurant Belle FleurGerrit & Marita
De producten van Puur Veltman zijn perfect. Onze koks gebruikten de producten vaak in onze traditionele Franse keuken! Wij raden iedereen de producten van Puur Veltman aan!
- Restaurant Bistro NoviceGerwin Kuiper & Jeanet van Rijssen
De Melanges van Veltman zijn mooie Melanges die prima als ondersteuning bieden voor verschillende sauzen, champignons en kruidenboter. Wij gebruiken de Escarienne mix en Melange Bourguignonne al jaren naar volle tevredenheid!
- Lunchroom Bij SaartjeSimone Verburg
Ik ken de Escarienne kruidenmelange al mijn hele leven. Mijn vader Engel Verburg heeft ooit het koksvak geleerd van Nico Weijsenfeld, die later de firma Wijko is begonnen. Als klein kind at ik dus al vlees bereid met Escarienne. Mijn broer René Verburg (van Jachtlust Steenbergen in Drenthe) maakte me er attent op dat Puur Veltman de melange verkoopt. De eerste hap was “thuiskomen”!
- De Weerd AspergesHenk & Florentina de Weerd
Wij verwerken de Melanges in onze panklare asperge-roerbak pakketten tijdens het aspergeseizoen, die we onze klanten aanbieden. Zij zijn erg enthousiast over deze kruiden en het maakt een asperge roerbak maaltijd erg smakelijk!
- Jos van den Born
De melanges van Puur Veltman zijn super! Ze zijn in vele gerechten te gebruiken, geven altijd een bijzondere smaak en maken het net even anders.
Marc Veltman hoort graag van je
Contact opnemen
Zoek je iemand om met je mee te denken in de productie van (smaakvol) voedsel of ben je juist geïnteresseerd in onze mélanges? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met me op!