• 06-51563294
 
PuurVeltman recept

Garnalencroquetten

Met Escarienne mix / Culitel mix

  • Voorgerecht
  • Bevat lactose
  • bevat gluten
In dit recept:

Ingrediënten:

  • Frituurpan
  • 1 ltr. water
  • 1 ltr. melk
  • 400 gr. bloem
  • 400 gr. bloem
  • 400 gr. boter
  • Ca. 500 gr. garnalen
  • Peterselie
  • Ca 30 gr. Culitel
  • Ca 20 gr. Escarienne mix
 
  • 35 min bereiden

De Puur Veltman Garnalencroquetten

Garnalencroquetten, wie houdt daar nou niet van? Wij in ieder geval wel, zeker als ze zelfgemaakt zijn, daarom bieden wij u ons recept. 

Bereidingswijze

Begin met het smelten van de 400 g. boter, pak de bloem en mix het met de gesmolten boter, laat het daarna gaar worden. Als je dat hebt gedaan moet je het Ietsjes af laten koelen. Als het een beetje afgekoeld is dan mogen de Culitel en de Escarienne mix erbij. Als dat is toegevoegd mag het water en de melk er ook bij in gevoegd worden. Eerst glad roeren en door laten koken, daarna mogen de garnalen en peterselie toegevoegd worden. maak het nas en laat het in een platte bak ter afkoeling storten. Als laatste kan je de croquetten vormen; evt.afbakken in de frituur.

Bewaard advies

Wij adviseren u om de garnalenkroketten in de vriezer te bewarenn, het bewaren van de garnalenkroketten in de koolkast is niet het handigst omdat de houdbaarheid maar voor 2 dagen is.Het invriezen van garnalen is makkelijk, je kan het in een bakje neer leggen en het daarna in de vriezer zetten, daarna kan je het voor ongeveer 2/3 maanden bewaren. 

Puur vetlman Tip

“Mayo saus is altijd een succes ”

 
Marc Veltman hoort graag van je

Contact opnemen

Zoek je iemand om met je mee te denken in de productie van (smaakvol) voedsel of ben je juist geïnteresseerd in onze mélanges? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met me op!