• 06-51563294
 
PuurVeltman recept

Aardappelburgers

Met Culitel

  • Culitel
  • Bevat gluten
  • Bevat lactose
  • Nederlandse keuken
In dit recept:

Ingrediënten:

  • 400 gram aardappelpuree
  • 1 ei
  • 30 gram Melange Bourguignonne
  • 100 gram paneermeel
  • Culitel
  • Olie of boter
 
  • 10 minuten bereiden
  • 10 minuten bakken

Veltman aardappelburger

Van aardappelpuree kan je van alles maken, zoals aardappelburgers! Door het afbakken krijgt het een heerlijk krokant randje. Deze burger is ook een heerlijk vegetarisch alternatief voor vlees.

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van een aardappeluree en met het vervolgens met 1 ei. Om de aardappelburgers op smaak brengen, worden de Puur Veltman specerijen Melange Bourguignonne en een beetje Culitel erbij toegevoegd.
  2.  Maak er vervolgens hambugertjes van en paneer deze goed met paneermeel. 
  3. Als laatst worden de vegetarische burgertjes op hoog vuur met olie of boter gebakken.

Tip: Als je maismeel panneermeel gebruikt, dan kan het ook gluten vrij worden gegeten.

Bewaaradvies

U kunt vrij makkelijk de burgertjes invriezen. Maar als het niet goed wordt uitgevoerd, dan kunnen de burgertjes uit elkaar vallen. Dus stop ze eerst nadat je ze gepanneerd hebt, één voor één in een zakje, zodat ze niet aan elkaar plakken. Bij het ontdooien zou ik de burgertjes gewoon uit de diepvries halen, want anders kunnen ze verweken en de vorm verliezen. Doe na het ontdooien meer panneermeel erop. 

De aardappel burgers kan je max. 2 maanden in de vriezer bewaren en in de koelkast bljft het voor max. 2 dagen goed.

Aardappelburgers Puur Veltman
Puur Veltman tip:

“Heerlijk met een beetje honing mosterd saus!”

 

Anderen over Puur Veltman

  • Restaurant Belle Fleur
    Restaurant Belle FleurGerrit & Marita

    De producten van Puur Veltman zijn perfect. Onze koks gebruikten de producten vaak in onze traditionele Franse keuken! Wij raden iedereen de producten van Puur Veltman aan! 

  • Restaurant Bistro Novice
    Restaurant Bistro NoviceGerwin Kuiper & Jeanet van Rijssen

    De Melanges van Veltman zijn mooie Melanges die prima als ondersteuning bieden voor verschillende sauzen, champignons en kruidenboter. Wij gebruiken de Escarienne mix en Melange Bourguignonne al jaren naar volle tevredenheid!

  • Lunchroom Bij Saartje
    Lunchroom Bij SaartjeSimone Verburg

    Ik ken de Escarienne kruidenmelange al mijn hele leven. Mijn vader Engel Verburg heeft ooit het koksvak geleerd van Nico Weijsenfeld, die later de firma Wijko is begonnen. Als klein kind at ik dus al vlees bereid met Escarienne.  Mijn broer René Verburg (van Jachtlust Steenbergen in Drenthe) maakte me er attent op dat Puur Veltman de melange verkoopt. De eerste hap was “thuiskomen”!

  • De Weerd Asperges
    De Weerd AspergesHenk & Florentina de Weerd

    Wij verwerken de Melanges in onze panklare asperge-roerbak pakketten tijdens het aspergeseizoen, die we onze klanten aanbieden. Zij zijn erg enthousiast over deze kruiden en het maakt een asperge roerbak maaltijd erg smakelijk!

    Jos van den Born

    De melanges van Puur Veltman zijn super! Ze zijn in vele gerechten te gebruiken, geven altijd een bijzondere smaak en maken het net even anders.

     

     

Marc Veltman hoort graag van je

Contact opnemen

Zoek je iemand om met je mee te denken in de productie van (smaakvol) voedsel of ben je juist geïnteresseerd in onze mélanges? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met me op!