• 06-51563294
 
PuurVeltman recept

Aardappelburgers

Met Culitel

  • Culitel
  • Bevat gluten
  • Bevat lactose
  • Nederlandse keuken
In dit recept:

Ingrediënten:

  • 400 gram aardappelpuree
  • 1 ei
  • 30 gram Melange Bourguignonne
  • 100 gram paneermeel
  • Culitel
  • Olie of boter
 
  • 10 minuten bereiden
  • 10 minuteren bakken

Veltman aardappel burger

Van aardappelpuree kan je van alles maken, zoals aardappelburgers! Door het afbakken krijgen het een heerlijk krokant randje. Deze burger is ook een heerlijk vegetarisch alternatief voor vlees.

Bereidingswijze

Begin met het maken van een aardappeluree en daarna meng je het met een ei. Om op smaak brengen, worden de Melange Bourguignonne en beetje Culitel erbij toegevoegd. Maak er vervolgens hambugertjes van en paneer het goed met paneermeel. Als laatst wordt de vegetarische burgertjes met hoge vuur op olie of boter gebakken.

Tip: Als er maismeel als panneermeel wordt gebruikt, dan kan het ook glutenvrij gegeten worden. Tip: Als je maismeel panneermeel gebruikt, dan kan het ook gluten vrij worden gegeten.

Bewaaradvies

U kunt vrij makkelijk de burgertjes invriezen. Maar als het niet goed wordt uitgevoerd, dan kunnen de burgertjes uit elkaar vallen. Dus stop ze eerst nadat je ze gepanneerd hebt, een voor een in een zakje zodat ze niet aan elkaar plakken. Bij het ontdooien zou ik de burgertjes gewoon uit de diepvries halen, want anders kunnen ze verweken en de vorm verliezen. Doe na het ontdooien meer panneermeel erop. De aardappel burgers kan je max. 2 maanden in de vriezer bewaren en in de koelkast is het voor max. 2 dagen.

Puur Veltman tip:

“Heerlijk met een beetje honing mosterd saus!”

 
Marc Veltman hoort graag van je

Contact opnemen

Zoek je iemand om met je mee te denken in de productie van (smaakvol) voedsel of ben je juist geïnteresseerd in onze mélanges? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met me op!