• 06-51563294
 
PuurVeltman recept

Garnalenkroketten

Met Escarienne mix / Culitel mix

  • Voorgerecht
  • Bevat lactose
  • bevat gluten
In dit recept:

Ingrediënten:

  • Frituurpan
  • 1 ltr. water
  • 1 ltr. melk
  • 400 gr. bloem
  • 400 gr. bloem
  • 400 gr. boter
  • Ca. 500 gr. garnalen
  • Peterselie
  • Ca 30 gr. Culitel
  • Ca 20 gr. Escarienne mix
 
  • 35 min bereiden

De Puur Veltman Garnalenkroketten

Garnalenkroketten, wie houdt daar nou niet van? Wij in ieder geval wel, zeker als ze zelfgemaakt zijn, daarom bieden wij u ons recept. 

Bereidingswijze

  1. Begin met het smelten van de 400 g. boter, pak de bloem en mix het met de gesmolten boter, laat het daarna gaar worden.
  2. Als je dat hebt gedaan moet je het Ietsjes af laten koelen.
  3. Als het een beetje afgekoeld is dan mogen de Culitel en de Escarienne mix erbij.
  4. Als dat is toegevoegd mag het water en de melk er ook bij in gevoegd worden. Eerst glad roeren en door laten koken, daarna mogen de garnalen en peterselie toegevoegd worden.
  5. maak het nat en laat het in een platte bak ter afkoeling storten.
  6. Als laatste kan je de kroketten vormen; evt. afbakken in de frituur.

Bewaard advies

Wij adviseren u om de garnalenkroketten in de vriezer te bewarenn, het bewaren van de garnalenkroketten in de koolkast is niet het handigst omdat de houdbaarheid maar voor 2 dagen is. Het invriezen van garnalen is makkelijk, je kan het in een bakje neer leggen en het daarna in de vriezer zetten, daarna kan je het voor ongeveer 2/3 maanden bewaren. 

Puur vetlman Tip

“Mayo saus is altijd een succes ”

 

Anderen over Puur Veltman

  • Restaurant Belle Fleur
    Restaurant Belle FleurGerrit & Marita

    De producten van Puur Veltman zijn perfect. Onze koks gebruikten de producten vaak in onze traditionele Franse keuken! Wij raden iedereen de producten van Puur Veltman aan! 

  • Restaurant Bistro Novice
    Restaurant Bistro NoviceGerwin Kuiper & Jeanet van Rijssen

    De Melanges van Veltman zijn mooie Melanges die prima als ondersteuning bieden voor verschillende sauzen, champignons en kruidenboter. Wij gebruiken de Escarienne mix en Melange Bourguignonne al jaren naar volle tevredenheid!

  • Lunchroom Bij Saartje
    Lunchroom Bij SaartjeSimone Verburg

    Ik ken de Escarienne kruidenmelange al mijn hele leven. Mijn vader Engel Verburg heeft ooit het koksvak geleerd van Nico Weijsenfeld, die later de firma Wijko is begonnen. Als klein kind at ik dus al vlees bereid met Escarienne.  Mijn broer René Verburg (van Jachtlust Steenbergen in Drenthe) maakte me er attent op dat Puur Veltman de melange verkoopt. De eerste hap was “thuiskomen”!

  • De Weerd Asperges
    De Weerd AspergesHenk & Florentina de Weerd

    Wij verwerken de Melanges in onze panklare asperge-roerbak pakketten tijdens het aspergeseizoen, die we onze klanten aanbieden. Zij zijn erg enthousiast over deze kruiden en het maakt een asperge roerbak maaltijd erg smakelijk!

    Jos van den Born

    De melanges van Puur Veltman zijn super! Ze zijn in vele gerechten te gebruiken, geven altijd een bijzondere smaak en maken het net even anders.

     

     

Marc Veltman hoort graag van je

Contact opnemen

Zoek je iemand om met je mee te denken in de productie van (smaakvol) voedsel of ben je juist geïnteresseerd in onze mélanges? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met me op!