• 06-51563294
 
Puurveltman Recept

Gevulde champignons

Met culitel & Escarienne mix

  • Bevat gluten
  • Bevat lactose
  • Oosterse keuken
In dit recept:

Ingrediënten:

  • 20 grote champignons
  • 8 plakjes kaas
  • 1 eetl boter
  • 2 dl room
  • peper en zout
  • ca. 50 gram beurre manié
  • Culitel
  • Escarienne mix
 
  • 15 minuten bereiden
  • 30 minuten koken

Bereidingswijze

  1. Om mee te beginnen haal je de stelen uit de champignons zodat je ze beter kan schoonmaken. Als de champignons zijn schoongemaakt, leg je de champignons op een beboterde bakplaat.
  2. Voeg daarna de stelen met de room toe en stoof ze gaar totdat je ze makkelijk kan purereren. Kook het puree helemaal in top de smaken af met Escarienne Mix en een vleugje Culitel.
  3. Als dat allemaal gedaan is, kan je het mengsel de champignonknoppen vullen. Strooi vervolgens kaas over de champignons en gaar ze rustig door in  een oven van 130 graden celcius voor circa 10 min.

(Je kan een beetje water op de plaat doen zodat de kaas niet te knapperig wordt)

Bewaaradvies

Naar mijn mening zou ik dit zeer zeker niet bewaren, maar gelijk opeten. Anders wordt de champignons erg sponzig en rubberig. Dat is niet een smaak wat je wilt proeven.

Puur Veltman tip:

“Smakelijk met fijn gesneden selderij er bovenop”

 

Anderen over Puur Veltman

  • Restaurant Belle Fleur
    Restaurant Belle FleurGerrit & Marita

    De producten van Puur Veltman zijn perfect. Onze koks gebruikten de producten vaak in onze traditionele Franse keuken! Wij raden iedereen de producten van Puur Veltman aan! 

  • Restaurant Bistro Novice
    Restaurant Bistro NoviceGerwin Kuiper & Jeanet van Rijssen

    De Melanges van Veltman zijn mooie Melanges die prima als ondersteuning bieden voor verschillende sauzen, champignons en kruidenboter. Wij gebruiken de Escarienne mix en Melange Bourguignonne al jaren naar volle tevredenheid!

  • Lunchroom Bij Saartje
    Lunchroom Bij SaartjeSimone Verburg

    Ik ken de Escarienne kruidenmelange al mijn hele leven. Mijn vader Engel Verburg heeft ooit het koksvak geleerd van Nico Weijsenfeld, die later de firma Wijko is begonnen. Als klein kind at ik dus al vlees bereid met Escarienne.  Mijn broer René Verburg (van Jachtlust Steenbergen in Drenthe) maakte me er attent op dat Puur Veltman de melange verkoopt. De eerste hap was “thuiskomen”!

  • De Weerd Asperges
    De Weerd AspergesHenk & Florentina de Weerd

    Wij verwerken de Melanges in onze panklare asperge-roerbak pakketten tijdens het aspergeseizoen, die we onze klanten aanbieden. Zij zijn erg enthousiast over deze kruiden en het maakt een asperge roerbak maaltijd erg smakelijk!

    Jos van den Born

    De melanges van Puur Veltman zijn super! Ze zijn in vele gerechten te gebruiken, geven altijd een bijzondere smaak en maken het net even anders.

     

     

Marc Veltman hoort graag van je

Contact opnemen

Zoek je iemand om met je mee te denken in de productie van (smaakvol) voedsel of ben je juist geïnteresseerd in onze mélanges? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met me op!