• 06-51563294
 
Puurveltman Recept

Gevulde champignons

Met culitel & Escarienne mix

  • Bevat gluten
  • Bevat lactose
  • Oosterse keuken
In dit recept:

Ingrediënten:

  • 20 grote champignons
  • 8 plakjes kaas
  • 1 eetl boter
  • 2 dl room
  • peper en zout
  • ca. 50 gram beurre manié
  • Culitel
  • Escarienne mix
 
  • 15 minuten bereiden
  • 30 minuten koken

Bereidingswijze

Om mee te beginnen haal je de stelen uit de champignons zodat je ze beter kan schoonmaken. Als dat eenmaal gedaan is, leg je de champignons op een beboterde bakplaat.
Voeg daarna de stelen met de room toe en stoof ze gaar totdat je ze makkelijk kan purereren. Kook het puree helemaal in top de smaken af met Escarienne Mix en een vleugje Culitel.
Als dat allemaal gedaan is, kan je het mengsel de champignonknoppen vullen. Strooi vervolgens kaas over de champignons en gaar ze rustig door in  een oven van 130 graden celcius voor circa 10 min.

(Je kan een beetje water op de plaat doen zodat de kaas niet te knapperig wordt)

Bewaaradvies

Naar mijn mening zou ik dit zeer zeker niet bewaren, maar gelijk opeten. Anders wordt de champignons erg sponzig en rubberig. Dat is niet een smaak wat je wilt proeven.

Puur Veltman tip:

“Smakelijk met fijn gesneden selderij er bovenop”

 
Marc Veltman hoort graag van je

Contact opnemen

Zoek je iemand om met je mee te denken in de productie van (smaakvol) voedsel of ben je juist geïnteresseerd in onze mélanges? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met me op!