• 06-51563294
 
Puurveltman Recept

Rosbief met foie gras

Met Culitel & Escarienne mix

  • Escarienne mix
  • Culitel
  • Italiaans/Franse keuken
In dit recept:

Ingrediënten:

  • Paar asperges
  • Culitel & Escarienne mix
  • himalaya zout
  • Verse foie gras
  • Rode wijn (carbanet sauvignon)
  • Rozemarijn
  • Wortels
  • 3 teentjes knoflook
  • Olijfolie of bak boter
  • 600 gram runderfilet (liefst ossenhaas)
 
  • 60 minuten

Bereidingswijze

  1. Bindt het vlees op met keukengaren en laat het even zitten met gestrooide zout en peper. Alsdit niet gebeurt, dan vervormt het vlees tijdens het bakken.
  2. Nadat dit gedaan is, wordt de de olie in een (liefst gietijzeren) pan verhit enen wordt de rosbief op een hoog vuur gebakken. Aan elke kant ongeveer 4,5 minuten bakken (afhankelijk van de grootte).
  3. Laat vervolgens het vlees even rusten
  4. Voeg daarna de fijngehakte knoflook teentjes, wortels en de rozenmarijn in het gebruikte pan samen met een halve kopje water. Terwijl het verdampt, wordt er Escarienne mix, zout en peper bij toegevoegd.
  5. Schenk vervolgens een halfvol glas rode wijn bij en laat het daarna rustig verdampen. Voor een iets dikkere saus is het ook mogelijk om een beetje aardappelzetmeel bij toe te voegen. En afhankelijk van de smaak, is het ook mogelijk om meer Escarienne mix erbij te doen.
  6. Nadat de saus voor 10 minuten heeft gekookt, is het mogelijk om de vlees in de pan te doen om wat van de smaken op te pakken. Terwijl het saus aan het afkoken is, kunt u de saus afmaken met een beetje boter en een theelepel Culitel.
  7. Als dat allemaal gedaan is, kan de foie gras even licht gebakken worden met een klein beetje bak boter zodat het een smakelijk buitenkant heeft en een zachte binnenzijde.
  8. Als laatst kan je alles op een bord serveren met wat gestoomde asperges en een vleugje tijm voor de garnering.

Bewaaradvies

Rosbief met foie gras kan beter niet bewaard worden, dan wordt het erg droog en valt de ganzenlever ook erg snel uit elkaar. Serveer het gerecht direct na het maken. 

Wijnadvies

Geniet uw gerecht met een heerlijke fles rode wijn. Een lekkere fles Malbec of een fles Syrah begeleidt u naar een intense smaakbeleving wat u niet vaak heeft gehad.

Rosbief met foie gras
Puur Veltman tip:

“Heerlijk met een rode Norton Malbec wijntje ”

 

Anderen over Puur Veltman

  • Restaurant Belle Fleur
    Restaurant Belle FleurGerrit & Marita

    De producten van Puur Veltman zijn perfect. Onze koks gebruikten de producten vaak in onze traditionele Franse keuken! Wij raden iedereen de producten van Puur Veltman aan! 

  • Restaurant Bistro Novice
    Restaurant Bistro NoviceGerwin Kuiper & Jeanet van Rijssen

    De Melanges van Veltman zijn mooie Melanges die prima als ondersteuning bieden voor verschillende sauzen, champignons en kruidenboter. Wij gebruiken de Escarienne mix en Melange Bourguignonne al jaren naar volle tevredenheid!

  • Lunchroom Bij Saartje
    Lunchroom Bij SaartjeSimone Verburg

    Ik ken de Escarienne kruidenmelange al mijn hele leven. Mijn vader Engel Verburg heeft ooit het koksvak geleerd van Nico Weijsenfeld, die later de firma Wijko is begonnen. Als klein kind at ik dus al vlees bereid met Escarienne.  Mijn broer René Verburg (van Jachtlust Steenbergen in Drenthe) maakte me er attent op dat Puur Veltman de melange verkoopt. De eerste hap was “thuiskomen”!

  • De Weerd Asperges
    De Weerd AspergesHenk & Florentina de Weerd

    Wij verwerken de Melanges in onze panklare asperge-roerbak pakketten tijdens het aspergeseizoen, die we onze klanten aanbieden. Zij zijn erg enthousiast over deze kruiden en het maakt een asperge roerbak maaltijd erg smakelijk!

    Jos van den Born

    De melanges van Puur Veltman zijn super! Ze zijn in vele gerechten te gebruiken, geven altijd een bijzondere smaak en maken het net even anders.

     

     

Marc Veltman hoort graag van je

Contact opnemen

Zoek je iemand om met je mee te denken in de productie van (smaakvol) voedsel of ben je juist geïnteresseerd in onze mélanges? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met me op!