Bereidingswijze
- Bindt het vlees op met keukengaren en laat het even zitten met gestrooide zout en peper. Alsdit niet gebeurt, dan vervormt het vlees tijdens het bakken.
- Nadat dit gedaan is, wordt de de olie in een (liefst gietijzeren) pan verhit enen wordt de rosbief op een hoog vuur gebakken. Aan elke kant ongeveer 4,5 minuten bakken (afhankelijk van de grootte).
- Laat vervolgens het vlees even rusten
- Voeg daarna de fijngehakte knoflook teentjes, wortels en de rozenmarijn in het gebruikte pan samen met een halve kopje water. Terwijl het verdampt, wordt er Escarienne mix, zout en peper bij toegevoegd.
- Schenk vervolgens een halfvol glas rode wijn bij en laat het daarna rustig verdampen. Voor een iets dikkere saus is het ook mogelijk om een beetje aardappelzetmeel bij toe te voegen. En afhankelijk van de smaak, is het ook mogelijk om meer Escarienne mix erbij te doen.
- Nadat de saus voor 10 minuten heeft gekookt, is het mogelijk om de vlees in de pan te doen om wat van de smaken op te pakken. Terwijl het saus aan het afkoken is, kunt u de saus afmaken met een beetje boter en een theelepel Culitel.
- Als dat allemaal gedaan is, kan de foie gras even licht gebakken worden met een klein beetje bak boter zodat het een smakelijk buitenkant heeft en een zachte binnenzijde.
- Als laatst kan je alles op een bord serveren met wat gestoomde asperges en een vleugje tijm voor de garnering.
Bewaaradvies
Rosbief met foie gras kan beter niet bewaard worden, dan wordt het erg droog en valt de ganzenlever ook erg snel uit elkaar. Serveer het gerecht direct na het maken.
Wijnadvies
Geniet uw gerecht met een heerlijke fles rode wijn. Een lekkere fles Malbec of een fles Syrah begeleidt u naar een intense smaakbeleving wat u niet vaak heeft gehad.
