• 06-51563294
 
Puurveltman Recept

Rosbief met foie gras

Met Culitel & Escarienne mix

  • Escarienne mix
  • Culitel
  • Italiaans/Franse keuken
In dit recept:

Ingrediënten:

  • 600 gr. runderfilet (liefst ossenhaas)
  • Verse foie gras
  • Paar asperges
  • Wortels
  • Rode wijn (carbanet sauvignon)
  • 3 teentjes knoflook
  • Rozemarijn
  • Olijfolie of bakboter
  • Culitel & Escarienne kruidenmix
  • Himalaya zout
  • Peper
 
  • 60 minuten

Veltman's Rosbief met Foie Gras

Dit recept is heerlijk voor tijdens een luxe diner wanneer er weinig tijd is! Ontdek nieuwe smaaksensaties die je nog nooit eerder hebt beleefd. Bekijk ook de andere recepten van Puur Veltman. Veel recepten zijn te combineren met onze eigen melanges!

Rosbief met foie gras

Bereidingswijze

  1. Kruid het vlees licht met zout en peper. Bind het netjes op met keukengaren en laat het even zitten. Wanneer deze stap wordt overgeslagen vindt er vervorming plaats tijdens het bakken.
  2. Verhit de olie in een (bij voorkeur gietijzeren) pan en voeg het vlees toe. Bak de runderfilet (afhankelijk van de omvang) 4,5 minuten lang op hoog vuur aan beide kanten.
  3. Laat na afloop het vlees even rusten.
  4. Hak de knoflookteentjes, wortels en rozemarijn fijn en voeg deze toe aan de gebruikte pan samen met een half kopje water. Voeg tijdens het verdampen de Escarienne mix, zout en peper toe.
  5. Schenk hier een halfvol glas rode wijn bij en laat het rustig verdampen. Voor een iets dikkere saus is het ook mogelijk om een beetje aardappelzetmeel toe te voegen. Afhankelijk van de smaak, kan er naar wens nog extra Escarienne mix worden toegevoegd.
  6. Laat de saus 10 minuten koken en voeg het vlees toe om het nog wat van de smaken hiervan te laten oppakken. Terwijl de saus aan het afkoken is kan deze nu worden afgemaakt met een beetje boter en een theelepel Culitel mix.
  7. Geef de foie gras een smakelijk uitziende buitenkant en een zachte binnenzijde door deze kort licht te bakken met een klein beetje boter.
  8. Serveer tot slot het gerecht op een bord met wat gestoomde asperges (hoeveelheid naar eigen voorkeur) en een vleugje tijm voor de garnering.

 

Bewaaradvies

Rosbief met foie gras kan beter niet bewaard worden, dan wordt het erg droog en valt de ganzenlever ook erg snel uit elkaar. Serveer het gerecht direct na het maken. 

 

Wijnadvies

Complimenteer en geniet van jouw gerecht met een heerlijke fles rode wijn. Een mooie fles Malbec of een fles Syrah begeleidt het gerecht naar een intense smaakbeleving zoals nooit tevoren.

Puur Veltman tip:

“Heerlijk met een rode Norton Malbec wijntje ”

 

Anderen over Puur Veltman

  • Dr. Oetker Belgium
    Dr. Oetker BelgiumGert-Jan, managing director

    ‘’Marc is een allround food professional. Hij weet bruggen te bouwen tussen de verschillende lagen en disciplines. Zijn creativiteit en enthousiasme zijn bijzonder aanstekelijk, hiermee creëert hij een innovatieve omgeving. Hij is een zeer communicatief en inspirerend gesprekspartner. Hij komt snel tot de kern en weet denkbeeldige barrières makkelijk te doorbreken. Hij zet echte resultaten neer!’’

  • Restaurant Belle Fleur
    Restaurant Belle FleurGerrit & Marita

    De producten van Puur Veltman zijn perfect. Onze koks gebruikten de producten vaak in onze traditionele Franse keuken! Wij raden iedereen de producten van Puur Veltman aan! 

  • Restaurant Bistro Novice
    Restaurant Bistro NoviceGerwin Kuiper & Jeanet van Rijssen

    De kruidenmixen van Veltman zijn mooie melanges die prima als ondersteuning bieden voor verschillende sauzen, champignons en kruidenboter. Wij gebruiken de Escarienne- en Bourguignonne mix al jaren naar volle tevredenheid!

  • Lunchroom Bij Saartje
    Lunchroom Bij SaartjeSimone Verburg

    Ik ken de Escarienne kruidenmix al mijn hele leven. Mijn vader Engel Verburg heeft ooit het koksvak geleerd van Nico Weijsenfeld, die later de firma Wijko is begonnen. Als klein kind at ik dus al vlees bereid met Escarienne.  Mijn broer René Verburg (van Jachtlust Steenbergen in Drenthe) maakte me er attent op dat Puur Veltman de melange verkoopt. De eerste hap was “thuiskomen”!

  • De Weerd Asperges
    De Weerd AspergesHenk & Florentina de Weerd

    Wij verwerken de melanges in onze panklare asperge-roerbak pakketten tijdens het aspergeseizoen, die we onze klanten aanbieden. Zij zijn erg enthousiast over deze kruidenmix en het maakt een asperge roerbak maaltijd erg smakelijk!

    'Gewone' consumentJos van den Born

    De melanges van Puur Veltman zijn super! Ze zijn in vele gerechten te gebruiken, geven altijd een bijzondere smaak en maken het net even anders.

     

     

Marc Veltman hoort graag van je

Contact opnemen

Zoek je iemand om met je mee te denken in de productie van smaakvol voedsel of ben je juist geïnteresseerd in onze kruidenmixen? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met me op!