• 06-51563294
 
Iedereen heeft het erover:

Nutri-Score

Dé trend in voedselconsumptie

Steeds meer mensen gaan bewuster nadenken over voedsel.

Een handig hulpmiddel voor de consument hierbij is de Nutri-Score. Hierdoor kunnen gemakkelijker  gezondere keuzes worden gemaakt.

 

Belang Nutri Score

De Nutri-Score is in de praktijk een voedselkeuzelogo voor levensmid-delen. Het is ontwikkeld zodat consumenten gemakkelijker kunnen zien wat de gezondere of minder gezondere keuze is binnen een productgroep.

Met letters (A tot E) en verkeerslichtkleuren (groen tot rood) wordt het oordeel weergeven over de voedingswaarde van een product. Hierbij is A (groen) de te verkiezen keuze en E (rood) de te vermijden keuze.

Nutri-Score is hét middel voor de consument om bewustere keuzes mee te maken.

 

Hoe verbeter ik de Nutri-Score van mijn product?

Nu wil je als fabrikant natuurlijk graag een label A hebben of ieder geval hier zo dichtbij mogelijk. Zo is de kans veel groter dat de consument jouw product verkiest boven een ander, met een minder goede Nutri-Score.

Dit kun je doen door aanpassingen te maken in de receptuur van het product. Je kunt hierbij denken aan het verlagen en/of vervangen van een aantal ingrediënten in het product die beter kunnen. Door het gebruik van alternatieve ingrediënten kun je ervoor zorgen dat je product een betere Nutri-Score toegewezen krijgt.

Bij negatieve componenten kun je denken aan: de hoeveelheid energie, verzadigd vet, suiker en zout. Deze gehaltes moeten dan omlaag worden gebracht of worden vervangen.

Tevens kun je een betere score verkrijgen door juist meer goede ingrediënten toe te voegen of de bestaande hoeveelheden hiervan te verhogen. Om een betere score te krijgen kun je bijvoorbeeld de volgende ingrediënten toevoegen: eiwitten, vezels, fruit, groente en noten.

 

Wat kan Marc Veltman hierin voor mij betekenen?

Ik heb jarenlange ervaring met het ‘opschonen’ van producten. Ik kan met de toepassing van mijn verschillende expertises (Smaakexpert, Food Designer & Innovatiemakelaar) een plan samenstellen voor een betere Nutri-Score verkrijgen voor jouw product.

Denk hierbij aan suiker-, zout-, en vetreductie. Laten wij samen bekijken hoe de kracht van de natuur ons van dienst kan zijn om zo te komen tot een mooi, lekker en gezonder product. Alles zonder enige afbreuk te doen aan de identiteit van het product.

 

In 5 stappen een betere Nutri-Score met Puur Veltman

 1. Welke Nutri-Score heeft het product nu, van A tot E?
 2. Wat zijn de eigenschappen van het product? (uiterlijk, structuur, geur, smaak)
 3. Bepaal de eisen en wensen vanuit het merk en de verwachtingen vanuit de klant. Vertaal de consumentenbehoeften naar een industrieel maakbaar concept.
 4. Welke ingrediënten moeten in hoeveelheden worden verlaagd of vervangen worden?
 5. Opzetten nieuwe receptuur. Er is een gezonder, smakelijker product ontwikkeld voor de klant met een verbeterde Nutri Score.

Vragen? Bel gerust geheel vrijblijvend. Ik neem graag de tijd om al je vragen te beantwoorden.

 

Anderen over Puur Veltman

 • Dr. Oetker Belgium
  Dr. Oetker BelgiumGert-Jan, managing director

  ‘’Marc is een allround food professional. Hij weet bruggen te bouwen tussen de verschillende lagen en disciplines. Zijn creativiteit en enthousiasme zijn bijzonder aanstekelijk, hiermee creëert hij een innovatieve omgeving. Hij is een zeer communicatief en inspirerend gesprekspartner. Hij komt snel tot de kern en weet denkbeeldige barrières makkelijk te doorbreken. Hij zet echte resultaten neer!’’

 • Restaurant Belle Fleur
  Restaurant Belle FleurGerrit & Marita

  De producten van Puur Veltman zijn perfect. Onze koks gebruikten de producten vaak in onze traditionele Franse keuken! Wij raden iedereen de producten van Puur Veltman aan! 

 • Restaurant Bistro Novice
  Restaurant Bistro NoviceGerwin Kuiper & Jeanet van Rijssen

  De kruidenmixen van Veltman zijn mooie melanges die prima als ondersteuning bieden voor verschillende sauzen, champignons en kruidenboter. Wij gebruiken de Escarienne- en Bourguignonne mix al jaren naar volle tevredenheid!

 • Lunchroom Bij Saartje
  Lunchroom Bij SaartjeSimone Verburg

  Ik ken de Escarienne kruidenmix al mijn hele leven. Mijn vader Engel Verburg heeft ooit het koksvak geleerd van Nico Weijsenfeld, die later de firma Wijko is begonnen. Als klein kind at ik dus al vlees bereid met Escarienne.  Mijn broer René Verburg (van Jachtlust Steenbergen in Drenthe) maakte me er attent op dat Puur Veltman de melange verkoopt. De eerste hap was “thuiskomen”!

 • De Weerd Asperges
  De Weerd AspergesHenk & Florentina de Weerd

  Wij verwerken de melanges in onze panklare asperge-roerbak pakketten tijdens het aspergeseizoen, die we onze klanten aanbieden. Zij zijn erg enthousiast over deze kruidenmix en het maakt een asperge roerbak maaltijd erg smakelijk!

  'Gewone' consumentJos van den Born

  De melanges van Puur Veltman zijn super! Ze zijn in vele gerechten te gebruiken, geven altijd een bijzondere smaak en maken het net even anders.

   

   

Marc Veltman hoort graag van je

Contact opnemen

Zoek je iemand om met je mee te denken in de productie van smaakvol voedsel of ben je juist geïnteresseerd in onze kruidenmixen? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met me op!