• 06-51563294
 
Puurveltman Recept

Kruidenboter

  • Snel te maken
  • Culitel
In dit recept:

Ingrediënten:

  • 125 gr. boter
  • 1 el. fijngesnipperde ui
  • 1 el. gehakte tuinkruiden (selderie, peterselie)
  • Scheutje witte wijn
  • Scheutje olie
  • Citroensap naar smaak
  • ½ el. Bourguignonne kruidenmix
  • Culitel kruidenmix
  • Eventueel knoflook
 
  • Combinatiegerecht
  • 15 minuten

Veltman's Kruidenboter

Dit recept is heerlijk voor op stokbrood tijdens een borrelplank of als toevoeging bij een maaltijd! Ontdek nieuwe smaaksensaties die je nog nooit eerder hebt beleefd. Bekijk ook de andere recepten van Puur Veltman. Veel recepten zijn te combineren met onze eigen kruidenmixen!

Bereidingswijze

  1. Smoor de ui (en eventueel de knoflook) in de olie.
  2. Klop de boter luchtig op met een scheutje witte wijn.
  3. Voeg de Bourguignonne kruidenmix toe.
  4. Voeg vervolgens de tuinkruiden toe.
  5. Tot slot, maak het af met de Culitel en citroensap. 

 

Tips

  1. Voeg net zoveel Bourguignonne melange toe totdat de boter zout genoeg is.
  2. Doe er wat Lavas (maggieplant) bij. 
  3. Vergeet niet de knoflook voor gebruik eerst te smoren.

 

Bewaaradvies

Kruidenboter is in de koelkast 7 dagen houdbaar. Als je een grote portie hebt gemaakt en hier langer van wilt genieten is het beter om deze in te vriezen. In de vriezer is kruidenboter tot wel 3 maanden houdbaar.

Puur Veltman tip:

“Knoflook voor gebruik ook eerst smoren”

 

Anderen over Puur Veltman

  • Dr. Oetker Belgium
    Dr. Oetker BelgiumGert-Jan, managing director

    ‘’Marc is een allround food professional. Hij weet bruggen te bouwen tussen de verschillende lagen en disciplines. Zijn creativiteit en enthousiasme zijn bijzonder aanstekelijk, hiermee creëert hij een innovatieve omgeving. Hij is een zeer communicatief en inspirerend gesprekspartner. Hij komt snel tot de kern en weet denkbeeldige barrières makkelijk te doorbreken. Hij zet echte resultaten neer!’’

  • Restaurant Belle Fleur
    Restaurant Belle FleurGerrit & Marita

    De producten van Puur Veltman zijn perfect. Onze koks gebruikten de producten vaak in onze traditionele Franse keuken! Wij raden iedereen de producten van Puur Veltman aan! 

  • Restaurant Bistro Novice
    Restaurant Bistro NoviceGerwin Kuiper & Jeanet van Rijssen

    De kruidenmixen van Veltman zijn mooie melanges die prima als ondersteuning bieden voor verschillende sauzen, champignons en kruidenboter. Wij gebruiken de Escarienne- en Bourguignonne mix al jaren naar volle tevredenheid!

  • Lunchroom Bij Saartje
    Lunchroom Bij SaartjeSimone Verburg

    Ik ken de Escarienne kruidenmix al mijn hele leven. Mijn vader Engel Verburg heeft ooit het koksvak geleerd van Nico Weijsenfeld, die later de firma Wijko is begonnen. Als klein kind at ik dus al vlees bereid met Escarienne.  Mijn broer René Verburg (van Jachtlust Steenbergen in Drenthe) maakte me er attent op dat Puur Veltman de melange verkoopt. De eerste hap was “thuiskomen”!

  • De Weerd Asperges
    De Weerd AspergesHenk & Florentina de Weerd

    Wij verwerken de melanges in onze panklare asperge-roerbak pakketten tijdens het aspergeseizoen, die we onze klanten aanbieden. Zij zijn erg enthousiast over deze kruidenmix en het maakt een asperge roerbak maaltijd erg smakelijk!

    'Gewone' consumentJos van den Born

    De melanges van Puur Veltman zijn super! Ze zijn in vele gerechten te gebruiken, geven altijd een bijzondere smaak en maken het net even anders.

     

     

Marc Veltman hoort graag van je

Contact opnemen

Zoek je iemand om met je mee te denken in de productie van smaakvol voedsel of ben je juist geïnteresseerd in onze kruidenmixen? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met me op!