• 06-51563294
 
Puurveltman Recept

Franse uiensoep

Met Culitel en/of Mel. Bourguignonne

  • Culitel
  • melange bourguignonne
  • Bevat gluten en lactose
  • Franse keuken
In dit recept:

Ingrediënten:

  • Jonge kaas
  • 50 gram bloem
  • 15 gram melange bourguignonne
  • 1000 gram bouillon
  • 2 laurierbladen
  • 2 stuks kruidnagel
  • Cayennepeper
  • Culitel
  • 30 gram witte wijn
 
  • 15 minuten bereiden
  • 30 minuten koken
Uiensoep Puur Veltman

Bereidingswijze

  1. Start met de uienringen in de boter te aanfrituren.
  2. Voeg vervolgens bloem bij en laat het voor eventjes garen zodat de aroma's vrij komen.
  3. Blus de ringen vervolgens af met een witte wijn (Pinot Blanc of Chardonnay) en breng het op smaak met de Puur Veltman specerijen: Culitel & Melange Bourguignonne.
  4. Laat de uien vervolgens doorkoken zodat de suikers van de uien vrij komen.
  5. Serveer het in een kop met een schijf stokbrood en gegratineerde kaas.

Bewaaradvies

De zelfgemaakte uiensoep kan bewaard worden als deze ingevriest wordt in de diepvries. Uiensoep invriezen is vrij makkelijk, maar je doet er wel goed aan om de stappen om in te vriezen nauwlettend te volgen. Want vaak zijn het de extra’s die het invriezen moeilijk of onmogelijk maken.

Vaak eten we in Nederland bijvoorbeeld Franse uiensoep, met in de soep een met kaas gegratineerd stuk stokbrood.
Uien, soep en dit met kaas gegratineerd stokbrood kun je los van elkaar prima invriezen. Zodra je het stokbrood in de soep invriest, of liever gezegd ontdooit, dan gaat het mis.

Soep kun je gewoon invriezen maar zorg er dus wel voor dat er nooit brood of stokbrood in de soep zit.
Bij het ontdooien zou het brood in de soep verweken en de vorm verliezen. Je krijgt dan allemaal stukjes brood in de soep, en dat is niet lekker.

Wijnadvies

Bij een zwaardere soepen zoals de uiensoep, is het lekkerder om dit te matchen met een iets zwaardere wijn zoals een Pinot Blanc of een lekkere simpele Chardonnay.

 

Puur Veltman tip:

“Lekker met een brioche broodje en gegratineerde kaas er boven op”

 

Anderen over Puur Veltman

  • Restaurant Belle Fleur
    Restaurant Belle FleurGerrit & Marita

    De producten van Puur Veltman zijn perfect. Onze koks gebruikten de producten vaak in onze traditionele Franse keuken! Wij raden iedereen de producten van Puur Veltman aan! 

  • Restaurant Bistro Novice
    Restaurant Bistro NoviceGerwin Kuiper & Jeanet van Rijssen

    De Melanges van Veltman zijn mooie Melanges die prima als ondersteuning bieden voor verschillende sauzen, champignons en kruidenboter. Wij gebruiken de Escarienne mix en Melange Bourguignonne al jaren naar volle tevredenheid!

  • Lunchroom Bij Saartje
    Lunchroom Bij SaartjeSimone Verburg

    Ik ken de Escarienne kruidenmelange al mijn hele leven. Mijn vader Engel Verburg heeft ooit het koksvak geleerd van Nico Weijsenfeld, die later de firma Wijko is begonnen. Als klein kind at ik dus al vlees bereid met Escarienne.  Mijn broer René Verburg (van Jachtlust Steenbergen in Drenthe) maakte me er attent op dat Puur Veltman de melange verkoopt. De eerste hap was “thuiskomen”!

  • De Weerd Asperges
    De Weerd AspergesHenk & Florentina de Weerd

    Wij verwerken de Melanges in onze panklare asperge-roerbak pakketten tijdens het aspergeseizoen, die we onze klanten aanbieden. Zij zijn erg enthousiast over deze kruiden en het maakt een asperge roerbak maaltijd erg smakelijk!

    Jos van den Born

    De melanges van Puur Veltman zijn super! Ze zijn in vele gerechten te gebruiken, geven altijd een bijzondere smaak en maken het net even anders.

     

     

Marc Veltman hoort graag van je

Contact opnemen

Zoek je iemand om met je mee te denken in de productie van (smaakvol) voedsel of ben je juist geïnteresseerd in onze mélanges? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met me op!