• 06-51563294
 
Puurveltman Recept

Franse uiensoep

Met Culitel en/of Mel. Bourguignonne

  • Culitel
  • melange bourguignonne
  • Bevat gluten en lactose
  • Franse keuken
In dit recept:

Ingrediënten:

  • Jonge kaas
  • 50 gram bloem
  • 15 gram melange bourguignonne
  • 1000 gram bouillon
  • 2 laurierbladen
  • 2 stuks kruidnagel
  • Cayennepeper
  • Culitel
  • 30 gram witte wijn
 
  • 15 minuten bereiden
  • 30 minuten koken

Bereidingswijze

Om mee te beginnen begin je met de uienringen in de boter te aanfrituren. Voeg vervolgens bloem bij en laat het voor eventjes garen zodat de aroma's vrij komen.
Blus de ringen vervolgens af met een witte wijn (Pinot Blanc of Chardonnay) en breng het op smaak met de kruiden, Culitel & Melange Bourguignonne.
Laat de uien vervolgens doorkoken zodat de suikers van de uien vrij komen en en seveer het in een kop met een schijf stokbrood en gegratineerde kaas

Bewaaradvies

Uiensoep invriezen is vrij makkelijk, maar je doet er wel goed aan om de stappen om in te vriezen nauwlettend te volgen. Want vaak zijn het de extra’s die het invriezen moeilijk of onmogelijk maken.

Vaak eten we in Nederland bijvoorbeeld Franse uiensoep, met in de soep een met kaas gegratineerd stuk stokbrood.
Uien, soep en dit met kaas gegratineerd stokbrood kun je los van elkaar prima invriezen. Zodra je het stokbrood in de soep invriest, of liever gezegd ontdooit, dan gaat het mis.

Soep kun je gewoon invriezen maar zorg er dus wel voor dat er nooit brood of stokbrood in de soep zit.
Bij het ontdooien zou het brood in de soep verweken en de vorm verliezen. Je krijgt dan allemaal stukjes brood in de soep, en dat is niet lekker.

Wijnadvies

Bij een zwaardere soepen zoals de uiensoep, is het lekkerder om dit te matchen met een iets zwaardere wijn zoals een Pinot Blanc of een lekkere simpele Chardonnay.

 

Puur Veltman tip:

“Lekker met een brioche broodje en gegratineerde kaas er boven op”

 
Marc Veltman hoort graag van je

Contact opnemen

Zoek je iemand om met je mee te denken in de productie van (smaakvol) voedsel of ben je juist geïnteresseerd in onze mélanges? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met me op!